16.studenog 2022.godine  s početkom u 11:30  sati  u društvenom domu  općine Visoko  službeno započinje  s radom Dječji klub Visoko

 

Prva aktivnost  unutar dječjeg književnog  kluba započinje gostovanjem poznate, nagrađivane spisateljice za djecu i mlade, lektirne autorice Silvije Šesto, u razgovoru s kojom će aktivno sudjelovati učenici Osnovne škole Visoko

 

 

Udruga SVIMA provodi projekt Dječji klub Visoko koji financira Europska unija iz programa Europske snage solidarnosti (Projekti solidarnosti), temeljem ugovora sklopljenog s Agencijom za mobilnost i programe Europske unije (referentni broj ugovora: 2022-1-HR01-ESC30-SOL-000070454).

 

Svrha je projekta povećati razinu socijalne uključenosti i jednakih prilika putem aktivnosti neformalnog obrazovanja/učenja i organiziranog slobodnog vremena za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta koja svojim prebivalištem ili korištenjem javnih usluga gravitiraju Općini Visoko. 

 

Projekt se provodi uz suradnji s Općinom Visoko koja će za većinu projektnih aktivnosti osigurati prostorne resurse u svom Društvenom domu i drugu logističku podršku.

 

Uz mentorstvo iskusnih edukatora iz udruge SVIMA, različite projektne aktivnosti vezane uz suvremenu kulturu i umjetnost organizira i izvodi skupina mladih kreativaca iz Varaždina i Zagreba. Tako će se unutar Dječjeg kluba Visoko do svibnja 2023. godine izvoditi dječji književni klub s javnim čitanjima i razgovorima, radionice dramskih igara i improvizacija, slušaonice dobre glazbe s podukom o povijesti i žanrovima rocka te radionice crtanja stripa, digitalnog crteža i grafičkog dizajna. Osim toga, moći će se igrati poučne videoigrice, ali i posuđivati knjige i igračke. Predviđena su i gostovanja dječjih pisaca, glazbenika, glumaca i gejming novinara/blogera.