Uspješno je završen projekt ‘Male općine protiv euroskepticizma’, koji je Lokalna akcijska grupa ‘Prigorje-Zagorje’ provodila u partnerstvu s još 15 organizacija iz 9 europskih zemalja.
Projekt je započeo s provedbom 1. rujna 2017. godine. Osnovni cilj mu je razumijevanje i debatiranje euroskepticizma. Kroz 19 mjeseci organizirano je 6 događaja od kojih su 4 javne debate na temu euroskepticizma. Tijekom debata građani su međusobno izmjenjivali svoja iskustva i mišljenja o Europskoj uniji, politikama i zakonima te budućnosti Europe. Iznijeli su dobre i loše aspekte EU te ideje za njeno poboljšanje.
Priča o euroskepticizmu počiva na temeljnoj ideji da je to složen politički koncept koji nije dovoljno približen građanima. S druge strane, vlada nedovoljna uključenost građana u demokratske procese. Kako bi se smanjio taj jaz, obje strane trebale bi uložiti više truda i surađivati. Sve aktivnosti i detaljne rezultate dobivene na projektu SMUG možete pronaći u brošuri na sljedećem linku: www.lag-prizag.hr