Europskom inicijativom WiFi4EU Općina Visoko omogućila je svojim građanima i turistima visoko kvalitetan pristup bežičnom internetu. Za realizaciju projekta osiguran je vaučer od 15.000 Eura bespovratnih sredstava koje je dodjeljivala Europska komisija INEA.

Instaliranim WiFi baznim stanicama (13 komada (9 unutarnjih i 4 vanjske) s modernim široko pojasnim pristupom Internetu Općina je pokrila najfrekventnija područja okupljanja stanovništva.

Ovim projektom Općina je započela kvalitetnu izgradnju infrastrukture za tehnološke projekte koji dolaze kroz buduća EU sredstva u vidu pametnih rješenja za općine i gradove (upravljanje javnom rasvjetom, otpadom … ). U uspješnoj realizaciji projekta sudjelovala je zagrebačka tvrtka Callidus GRUPA s bogatim međunarodnim portfoliom, ujedno vodeći integrator javnih WiFi mreža u Republici Hrvatskoj.

Za pristupne točke je korištena provjerena i visokokvalitetna oprema američkog proizvođača – Cambium Networks.

Postavljena oprema osigurava neprekinut pristup mreži pod najvećim opterećenjem s punim kapacitetom korisnika.

Napominjemo da je pristup internetu kompletno besplatan. Potrebno je biti u zoni oko baznih stanica u radijusu od oko 50 tak-100 metara te klikom na mrežu WIFI4EU prihvatiti uvjete korištenja.

Na Vama je da surfate.